Velda Floating Mistmaker

Drijvende mistmaker voor een mysterieuze sfeer
In de vroege ochtend is de omgeving rond de vijver vaak gehuld in nevel, evenals bij de laatste zonnestralen. Deze rustgevende momenten zijn een weldaad voor de mens. Met de mistmaker kun je gedurende de hele dag genieten van de bijzondere sfeer rondom de waterpartij. Speciaal voor (mini-)vijvers introduceert Velda de drijvende mistmaker voor een mysterieuze sfeer op het water.
Productspecificaties:
 • Input: 220-240 V AC
 • Output: 36 V AC
 • Frequentie: 50 Hz
 • Wattage: 60 W
 • Nozzels: 3
 • Kabellengte: 2 m van stekker naar trafo en 5 m van trafo naar mistmaker

€ 99.95

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Velda
Product
 

Drijvend Planteneiland Oasis (voor 6 planten)

Deze drijvende plantoase van piocelan kan op iedere willekeurige plek op het wateroppervlak worden aangebracht. Dit geeft een boeiend effect, ook daar waar de vijver te diep is om moerasplanten aan te brengen op de bodem.

 • Voor 6 vierkante P9 model plant plantmanden
 • Afmeting plantmand: 29 x 41 x 4,5 cm
 • Plantmanden P9: 9 x 9 x 10 cm

€ 9.95

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Velda
Product
 

Velda CO2 Tabletten

In de natuur is CO2 (koolzuurgas) een primaire voedingsstof voor vrijwel alle plantaardige organismen. Dat geldt voor planten die op het land groeien, maar zeker ook voor waterplanten. Onder invloed van (zon) licht nemen de planten CO2 op en zetten dit om in suikers, die nodig zijn voor de groei. COis daarmee een zeer belangrijke factor bij de ontwikkeling van de vijverplanten.

De inhoud van de verpakking is voldoende om 4000 liter vijverwater met CO2 te behandelen.

 

€ 8.95

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Velda
Product
 

Velda Laser Guard reigerverjager

Beschermt uw vijvervissen tegen reigers en andere indringers
Kleurige vissen in een heldere vijver zijn een gemakkelijke prooi voor o.a. reigers. In het voorjaar zijn reigers op zoek naar voedsel voor hun jongen. 's Zomers als de jonge reigers zijn uitgevlogen, staan ze zelf te vissen aan de waterkant. In het najaar is het voedselaanbod voor reigers beperkt en zijn de vijvervissen een gemakkelijke prooi.
Vissen vormen het hoofdvoedsel van de reiger, maar zijn lange snavel kan ook grote exemplaren levensgevaarlijk verwonden. Na een succesvolle poging zal de reiger terugkeren tot de vijver is leeggevist.
De bewegingssensor van de Laser Guard detecteert aankomende indringers en heeft een bereik van ca. 12 meter onder een hoek van 100°. De werking is zeer effectief tegen o.a. reigers door drie methodes:
 1. Flitslicht met variabele frequentie maakt de omgeving onaangenaam onrustig.
 2. Reigers zien de groene laserstralen als gevaarlijke bewegende obstakels.
 3. Het geluid van een soortgenoot in nood, blaffende honden en de angstaanjagende kreet van een dodelijke pijlgifkikker schrikt reigers voorgoed af.
Deze afschrikmethode duurt per keer 60 seconden, de geschrokken indringers zullen wegvluchten zodat de vissen weer veilig zijn in de vijver.

Klik hier voor de handleiding van de Velda Laser Guard Reigerverjager.

€ 157.00

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Velda
Product
 

Velda Vijververwarming en IJsvrijhouder 300 Watt

Deze verwarmer biedt de mogelijkheid om de filterinstallatie ook in het winterseizoen te gebruiken. De voordelen hiervan zijn evident, helder water ook in de wintertijd, een stabiel biologisch evenwicht en geen terugslag in het vroege voorjaar, terwijl bij een vorstperiode de vijver plaatselijk ijsvrij blijft.

Voordelen
 1. Zuurstofvoorziening
  Tijdens een vorstperiode wordt de vijver plaatselijk ijsvrij gehouden, ongeacht de grootte of waterinhoud. De vijver blijft dus voorzien van zuurstof.
 2. Schadelijke gassen verdwijnen
  Door deze ijsvrije opening kunnen schadelijke gassen uit het vijverwater ontsnappen.
 3. Ontwikkeling micro-organismen
  Het water blijft in de winterperiode een fractie warmer dan normaal het geval zou zijn, dit stimuleert de ontwikkeling van microorgansimen.
Deze 3 voordelen zijn van groot belang voor het biologisch functioneren van de vijver.
 
Tip: Het gebruik van de verwarming in Velda filters
De Velda drukfilters en doorstroomfilters hebben de mogelijkheid om een verwarmer aan te sluiten. De speciaal geconstrueerde schroefkap van het verwarmingselement kan eenvoudig en waterdicht in het filter worden geschroefd. Geschikt zijn alle versies van het Cross-Flow Biofill, Cross-Flow Swirl, Giant Biofill XL en Clear Control 50/75/100.

De Pond Heater is TÜV gekeurd en heeft een ingebouwde microschakelaar tegen oververhitting. Het wordt geleverd met een tempex drijver en 10 meter kabel.

Klik hier voor de handleiding van de Velda Pond Heater.

€ 66.00

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Velda
Product
 

Velda Heron Stop Spinner

De Velda Heron Spinner is de perfecte en prachtige manier om uw vijvervissen te beschermen tegen ongewenste bezoekers. Daarnaast zorgt het ook voor een mooie toevoeging voor boven de vijver. Terwijl u geniet van de mooie schittering, jaagt de spinner ondertussen vogels en katten weg. De Heron Stop Spinner wordt ook wel op balkons geplaatst om duiven te verjagen. Hangend aan een visdraad vormt het dan ook nog een decoratief element.

 •  Mooi design object voor in de vijver
 •  Schrikt reigers en vogels af
 •  Deze techniek wordt ook gebruikt in de ruimtevaart om vogels af te schrikken
 •  Afschrikeffect door holografische ogen en spiegeling

Tip

 • Bij grotere vijvers kunnen eventueel meerdere spinners worden geplaatst om een versterkt effect te bereiken.
 • De Heron Stop Spinner wordt ook wel op balkons geplaatst om duiven te verjagen. Hangend aan een visdraad vormt het dan ook nog een decoratief element.


 

 

€ 28.35

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Velda
Product
 

Velda Garden Protector Schrikdraad

Deze Velda Garden Protector beschermt uw tuin tegen ongewenste bezoekers. Door het gespannend schrikdraad blijven de ongewenste bezoekers uit uw tuin. Met deze set kunt u maximaal 40 meter tuin optimaal beschermen.

 • Voldoende voor 40 meter tuin of volière
 • Veilig voor mens en dier
 • Bescherming van de tuin of de vijver
 • Inclusief transformator en schrikdraad
 • Uit te breiden tot maximaal 240 meter

Klik hier voor de handleiding van de Velda Garden Protector.

€ 51.75

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Velda
Product
 

Velda Pond Protector Schrikdraad

De Velda Pond Protector weert ongewenste bezoekers uit uw vijver. Het toenemende reigerbestand in Nederland en België vormt een gevaar voor talrijke vijvervissen en is een plaag voor de vijverliefhebber. Onder hen ook de koihouders die vaak hun kostbare vissen door reigers verloren zien gaan.

Bij aanraking ontstaat er een schrikreactie, waardoor reigers maar ook katten de vijver in het vervolg zullen mijden.

De Pond Protector is een nieuwe, zeer efficiënte methode om reigers en katten bij uw vijver weg te houden. Door het spannen van een dubbele schrikdraad wordt voorkomen dat ze de vijver kunnen benaderen en de kostbare vissen uit de vijver gevangen worden.
De werking is simpel: de transformator geeft een lage, ongevaarlijke elektrische puls af aan de met draad omheinde vijver. Bij aanraking ontstaat er een schrikreactie, waardoor reigers, maar ook katten de vijver in het vervolg zullen mijden.

De Pond Protector wordt geleverd inclusief transformator, 10 kunststof staanders, 80 meter schrikdraad, connectoren en een gebruiksaanwijzing. De 80 meter draad is voldoende om 40 meter vijverrand met twee draden te beschermen.

 • Deze set bestaat uit transformator, 80 meter draad, 10 staanders en connectoren
 • De set is geschikt voor 40 meter vijverrand
 • Inclusief duidelijke gebruiksaanwijzing

De Velda Pond Protector is makkelijk uit te breiden met de Velda Pond Protector Uitbreidingsset, welke goed is voor 80 meter extra beschermde vijverrand.

Klik hier voor de gebruiksaanwijzing van de Velda Pond Protector.

€ 60.75

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Velda
Product
 

Velda Floating Fish Dome M

Met deze Velda Floating Fish Dome wordt vissen kijken een unieke belevenis! Deze fish dome maakt het mogelijk om uw koi van dichtbij te bekijken. Uw koi zal regelmatig bovenkomen om door deze bol te kijken. Dit levert natuurlijk unieke en prachtige beelden op! Om optimaal gebruik van deze fish dome te maken, adviseren wij in het begin wat voer onder de bol te doen. Uw koi zullen hier op af gaan en nemen dit vervolgens in hun dagelijkse zwemroute mee.

De bol is niet alleen handig om uw vissen te bekijken, maar u kunt ook snel ziektes signaleren. Zo kunt u deze ziektes vroegtijdig aanpakken voor minimale schade. Wacht niet langer en haal een Velda fish dome in huis! De afmetingen van deze fish dome bedragen: Ø 56 x 24 cm, perspex Ø 36 cm.

Klik hier voor de handleiding van de Velda Floating Fish Dome M.

€ 89.00

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Velda
Product
 

Velda Vijvertang voor Vijveronderhoud

Met deze Velda vijvertang kunt u eenvoudig uw vijver onderhouden. Op deze manier houdt u uw vijver in een optimale gezondheid. Bladeren, plantdelen en uitwerpselen kunt u met deze vijvertang eenvoudig verwijderen. De lengte van deze vijvertang is 128 cm.

€ 9.29

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Velda
Product
 

Filterslang Extra Sterk 25mm

Deze extra sterke filterslang kunt u voor verschillende doeleinden gebruiken en wordt speciaal op uw lengtewens afgesneden. De volledige rol bevat een lengte van 50 meter met een slangdiameter van 25mm. Maximale druk bij 20°C: 6 bar .

Let op! De prijs van deze filterslang is per meter. Mocht u meerdere meters willen bestellen, voer dan bij 'aantal' het aantal meters dat u wenst in. Bijvoorbeeld: u wenst 10 meter filterslang. Voer dan bij 'aantal' 10 in.

€ 2.55

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Velda
Product
 

Filterslang Extra Sterk 20mm

Deze extra sterke filterslang kunt u voor verschillende doeleinden gebruiken en wordt speciaal op uw lengtewens afgesneden. De volledige rol bevat een lengte van 50 meter met een slangdiameter van 20mm. Maximale druk bij 20°C: 6 bar .

Let op! De prijs van deze filterslang is per meter. Mocht u meerdere meters willen bestellen, voer dan bij 'aantal' het aantal meters dat u wenst in. Bijvoorbeeld: u wenst 10 meter filterslang. Voer dan bij 'aantal' 10 in.

€ 1.99

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Velda
Product
 

Velda Ice Preventer IJsvrijhouder met luchtpijpje

Deze Velda Ice Preventer is een zeer eenvoudige ijsvrijhouder. Deze ijsvrijhouder is zeer doeltreffend en bestaat uit een tempex drijver welke is voorzien van een kunststof luchtpijpje. Op deze manier blijft het vijverwater in contact met de buitenlucht en voorkomt het ijsvorming op uw wateroppervlakte.

€ 7.60

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Velda
Product