Aquaforte Buisvoorfilter Met Koppelingen

Met de Aquaforte Buisvoorfilter heeft u een extra hulpmiddel om uw vijver/zwembad schoon te houden. Het voorfilter zorgt er voor dat grove deeltjes worden opgevangen zodat ze niet in de pomp of de filter terecht komen. De behuizing is transparant waardoor men goed kan zien wanneer hij aan reiniging toe is. Totale filteroppervlak is groter dan een standaard voorfilter van de meeste pompen. Het grote voordeel is echter dat het veel langer duurt voordat de pomp geen water meer kan aanzuigen. Het voorfilter van een zwembadpomp zuigt veel moeilijker aan wanneer het gedeelte van het mandje voor de pompinlaat dichtzit.

 • Max. druk: 2 bar
 • Max flow: 25m³/u.
 • Maat: 73 x 15 x 15 cm
 • Aansluiting: 1½” binnendraad
 • Inclusief koppelingen voor 50 en 63mm aansluiting
 • Inclusief slangtules voor 25/32/40mm

Voordelen:

 • Extra pompbescherming
 • Transparante behuizing
 • Eenvoudig te monteren

De voorfilter kan tussen uw installatie geplaatst worden,de meest aanbevolen plaats is voor de pomp. De voorfilter dient altijd horizontaal geplaatst te worden.

€ 79.95

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Aquaforte
Product
 

Nexus Cetus Sieve Zeefbochtfilter Voorfilter Pompgevoed

De Nexus Cetus Sieve Zeefbochtfilter / Voorfilter pompgevoeg is perfect voor uw vijver en/of koivijver. In deze Nexus filter zijn de nieuwste technologiën in vijverfiltering toegepast. Deze Nexus filter zorgt ervoor dat grote hoeveelheden vuiligheid snel worden verwijderd uit uw water. Door de nieuwe dubbelwandig gieten productietechniek is iedere gewenste vorm mogelijk in tegenstelling tot de handgemaakte gelast producten. Daarnaast zorgt deze filter ervoor dat, zonder grote schoonmaakwerkzaamheden, de skimmer en de bodemdrain het vuil kunnen aanvoeren. De filter is eenvoudig te installeren zonder geadvanceerde instellingen. Kortom, plug and play! De flexibele koppelingen voor de verbinding zijn aan het leidingstelsel in één stuk gegoten. 

Deze Pompgevoede Nexus Filter heeft tevens een variabele inlaathoogte voor het water. Daarbij staat de unieke, gepatenteerde Pondflow niveau regeling garant voor een vlekkeloze werking. Ook zorgt dit systeem ervoor dat de pomp nooit droog komt te staan als het waterniveau daalt. Overigens is het bij de gravity filter belangrijk dat het water met een pomp naar een filter boven waterniveau wordt gepompt. Bij de pompgevoegde filter dient u de zeef boven het wateroppervlak van de filter te plaatsen. 

Specificaties:
 • Afmetingen 85 x 57 x 95 cm
 • Invoer 50 mm
 • Uitvoer 50 mm
 • Vuilafvoer 90 mm
 • Trislot 300 micron volscreen zeefbocht in 304L roestvrijstaal 

€ 699.00

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Evolution Aqua
Product
 

Nexus Cetus Sieve Zeefbochtfilter Voorfilter Gravity

De Nexus Cetus Sieve Zeefbochtfilter / Voorfilter Gravity is perfect voor uw vijver en/of koivijver. In deze Nexus filter zijn de nieuwste technologiën in vijverfiltering toegepast. Deze Nexus filter zorgt ervoor dat grote hoeveelheden vuiligheid snel worden verwijderd uit uw water. Door de nieuwe dubbelwandig gieten productietechniek is iedere gewenste vorm mogelijk in tegenstelling tot de handgemaakte gelast producten. Daarnaast zorgt deze filter ervoor dat, zonder grote schoonmaakwerkzaamheden, de skimmer en de bodemdrain het vuil kunnen aanvoeren. De filter is eenvoudig te installeren zonder geadvanceerde instellingen. Kortom, plug and play! De flexibele koppelingen voor de verbinding zijn aan het leidingstelsel in één stuk gegoten. 

Deze Gravity Nexus Filter heeft tevens een variabele inlaathoogte voor het water. Daarbij staat de unieke, gepatenteerde Pondflow niveau regeling garant voor een vlekkeloze werking. Ook zorgt dit systeem ervoor dat de pomp nooit droog komt te staan als het waterniveau daalt. Overigens is het bij deze gravity filter belangrijk dat het water met een pomp naar een filter boven waterniveau wordt gepompt. Bij de pompgevoegde filter dient u de zeef boven het wateroppervlak van de filter te plaatsen.

Specificaties:
 • Afmetingen 85 x 57 x 95 cm
 • Invoer 110 mm
 • Uitvoer 110 mm
 • Vuilafvoer 90 mm
 • Trislot 300 micron volscreen zeefbocht in 304L roestvrijstaal 

€ 699.00

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Evolution Aqua
Product
 

Multicyclone Centrifugaal Voorfilter

De MultiCyclone is een uniek filter dat water bespaart en voor minder filteronderhoud zorgt. De MultiCyclone werkt op basis van centrifugale waterfiltratie. Er zijn geen bewegende delen die kunnen slijten en er is geen filtermedia dat moet worden vervangen of schoongemaakt.

 • De MultiCyclone is voorzien van 2"/63mm koppelingen.
 • Minimale doorstroming is 3m³/u
 • Maximale doorstroming is 30m³/u.
 • Maximale druk is 4 bar.
 • De MultiCyclone moet na de pomp worden opgesteld.

HOE WERKT HET?

Het inkomende water wordt gestuurd door een verdeelplaat, zodat het, parallel aan de stromingsrichting (tangentiaal), de meervoudige afscheidingskanalen (hydro cyclonen) binnengaat. Dit zorgt voor een sterk centrifugaal effect waardoor de (zwaardere) vuildeeltjes worden gescheiden van het water. Deze vuildeeltjes bezinken vervolgens in een spiraalbeweging in het opvanggedeelte. Het schone water gaat in een spiraalbeweging omhoog. Het vuilreservoir is transparant, zodat het eenvoudig te zien is wanneer het vol zit. Het simpelweg opendraaien van de kraan zorgt ervoor dat het vuil wordt afgevoerd. Hierbij wordt maar maximaal 15 liter water verbruikt!

De MultiCyclone is ideaal als voorfilter om het onderhoud aan een bestaand filter te verminderen of om de levensduur van het filtermedia te verlengen (zoals bijvoorbeeld bij een zandfilter). In tests waarbij stofdeeltjes van 5 tot 80 micron werden gebruikt, werd 100% van de 60-80 micron deeltjes gefilterd en 87% van de 40-60 micron deeltjes! De MultiCyclone kan samenwerken met zandfilters, cartridge filters, D.E. filters en beadfilters om het water te polijsten. Hierdoor kunnen er ook fijnere filtersystemen worden gebruikt, zoals cartridge filters met fijnere cartridges en zand filters met fijner zand. De fijnere filtersystemen kunnen dan zonder de last van extra onderhoud worden geïnstalleerd.

€ 415.00

Klik hier voor meer informatie / bestellen

A2koi.nl Koi Aquaforte
Product